2.9.11

4 Patis, intro poètica


Què es pot fer avui amb un bon grapat de poemes que creus que no són exactament dolents. Abans, els poetes o aspirants, se'ls guardaven al calaix si l'editor no els hi feia cas. Gabriel Ferrater en va cremar molts de joventut, diuen. Tot això ha de crear al autor una sensació ambivalent, guardar-se les coses. Ara hi ha la constel·lació de petits i grans estels virtuals, internet, els blogs, las webs, etc., que ofereixen una alternativa.
Fa temps vaig fer una selecció de versos que havia escrit lentament. Han quedat molts enrere, aquells poemes que llegeixes més tard i penses “Hòstia, quina bona intenció però que fluixos també”. I de tots aquells que em van semblar publicables n'he fet un recull, 4 Patis, que començaré a publicar en aquest blog.
El llibre està format per 35 poemes i quatre seccions. N'hi ha de totes les mides, amb tres o quatre horrorosament llargs. Potser que pel camí n'afegeixi algun de nou o que descavalqui algun de vell. I a més, seguiré pujant textos d'altres autors, sobretot en llengua catalana, comentant allò que m'ha agradat. I altres poemes Pulp! Qué són aquells que no he sabut encaixar al llibre o que senzillament he escrit més tard. També hi haurà més poemes Pulp.

Fent d'aprenent de bruixot, crec que se'm poden fer dos grans crítiques: no sóc prou rigorós amb el llenguatge i sovint, els referents, la traçabilitat del objecte poètic, queda soterrada per las imatges i les paraules. Parlar sol, en diuen. Espero que durant els mesos que estaré publicant tot aquest grapat de poemes, pugui millorar-los i sigui capaç d'obrir les claus de cada peça. Fer-me més comprensible.
Per facilitar la identificació dels poemes 4 patis, afegiré sempre una imatge als textos, que és aquesta. Ah! I si us ve de gust comentar, en negatiu o positiu, no deixeu de fer-ho.
poesia en català

Sort a tots aquells valents que viatgen cap a Itaca.
Igor

4 comentarios: