25.6.13

Gerard Mas, escultor hiperrealista i irreverent


gerard mas escultor
És Gerard Mas un escultor irreverent? No ho sé, però estic segur que està dotat d'un sentit de l'humor explosiu. El vaig conèixer per un reportatge a BTV (Barcelona TV), al programa Escletxes, dedicat als creatius catalans. Gràcies pel programa. No parlen del santoral del Barça ni de Fórmula 1, un petit pas per millorar la humanitat.

artistes catalans

Aquesta paio, en Mas, es dedica a una cosa prou curiosa: a l'escultura, que és material i no audiovisual, que es treballa amb les mans i no amb un dit (el del ratolí), que requereix molt ofici, art, temps i un gran desig. Vaja, que fa una cosa poc habitual. I mirant les imatges de les escultures que deixo, crec que no cal dir gaire de la seva capacitat com a escultor.
A més, lluny de les abstraccions, es dedica al hiperrealisme però filtrat, matisat, remogut i sotmès a voluntat pròpia. Deixo les seves escultures i deixo el vídeo del programa. També la seva web, fantàstica (http://www.gerardmas.com/esp-obra.htm)

art catala modern

Sembla que se'n foti de les escultures de l'art clàssic, sembla que hi ha una crítica la món pop-art, sembla que aquest artista va pel seu compte, que és com han d'anar els grans artistes. No estic segur, el millor es veure el video i treure'n conclusions pròpies. Crec que se'n riu, però al fer-ho transcendeix el moment i fa alguna cosa més profunda. Se'n riu de la tradició, però a la vegada queda un no sé què de reconeixement.

Ah, del autor: neix al 1976 a Sant Feliu de Guíxols, estudia a la Llotja de Barcelona i és un escultor de por. Llarga vida als sants!



2 comentarios:

  1. "sembla que aquest artista va pel seu compte, que és com han d'anar els grans artistes", hi estic d'acord. Són sorprenents, aquestes escultures, i sí que són irreverents!

    ResponderEliminar
  2. Vaig tenir la sensació, mirant el reportatge, que l'escultor fa el que vol. O millor dit, fa exactament el que vol.
    Molt sorprenent la seva obra.
    Salut.

    ResponderEliminar